Han kommer att gråta, men lite senare …

Idag har skilsmässa blivit helt vanligt, du kan gifta dig två gånger eller gifta dig tre gånger, ingen kommer att se skev och ens säga ett ord.

Larisa Sitnikova

Systemisk familjepsykoterapeut.

Skälen till skilsmässa är helt annorlunda, allt från allvarligt svek till mindre inhemska gräl. Det är allmänt accepterat att endast kvinnor är mycket oroliga för skilsmässa, och män njuter av sin nyvunna frihet och ser inte tillbaka. Detta uttalande är delvis sant, men låt oss titta närmare på vad män ångrar efter en skilsmässa..

Han kommer att gråta, men lite senare

För en man kommer stress efter avsked inte direkt. Vanligtvis upplever de flesta män samma beteende efter skilsmässan – glädjen över nyvunnen frihet. Vad det inte fanns tillräckligt med tid för i familjelivet, nu kan du ägna all din fritid: möten med vänner, alkohol, timmar av spel på datorn eller ”under bilen” och nya bekanta, med följderna.

I motsats till kvinnors spekulationer sitter en man efter din separation inte hemma i tårar och sörjer vem han förlorade, men känner sig tillräckligt säker, fri, planerar nya planer och tror på en ljus framtid. Nu har han mycket tid att fullfölja alla sina orealiserade planer, han är fri, och ingen kommer att tjata eller håna honom. Framöver kommer jag att säga att detta är tillfälligt och att alla de viktigaste sakerna kommer att hända senare..

Kvalitet översätts inte till kvantitet

Efter den nyvunna friheten försöker en man hitta en sexuell partner åt sig själv och etablera sig i sin maskulina natur. Mot bakgrund av ett vanligt sexliv med sin ex-fru verkar det för en man att intim intimitet med en annan partner kommer att vara förtrollande och ljus. Det här är misstag. Med sin fru kände han alla hemligheter och visste hur man agerade för att få glädje, med en ny tjej är allt annorlunda generisk cialis sverige. Rädslan för att göra något fel tar mycket energi och slår på huvudet, vilket avsevärt minskar processens effektivitet.

Exen är skyldig i allt

Av naturen är män självsäkra, så efter en skilsmässa anser de att den ex-makan bara är anledningen till skilsmässa och tror att de inte kommer att upprepa tidigare misstag igen. Därför, när de startar ett nytt förhållande, står de inför samma problem som de begick i sitt första äktenskap. Därför kommer en bitter insikt att skilsmässa inte var ett universalmedel, och att det var möjligt att hålla förhållandet lite lugnare och stänga ögonen för en annan oenighet..

Smärtsam medvetenhet

När euforin från handlingsfrihet passerar och en människa är mättad med alla förtjusningar i ett ungkarlliv, kommer en känsla av ensamhet och tomhet. Ingen väntar hemma, det är snabbmat till middag igen, på helgerna är alla ”gifta människor” med sina familjer upptagna.

Vad sägs om barn!

Om det finns barn kvar i familjen oroar män sig för att de inte ofta kan spendera tid med dem. Om ex-frun inte är helt klok och inte kunde skilja begreppen ”skilsmässa – pappa är fortfarande dem” och ”skilsmässa – betyder det att nu pappa är vår fiende”, finns det fortfarande rädsla för att makan ”slingrar” barn mot honom och avkomman inte är kommer, som tidigare, att älska pappa.

Hon var bättre

Efter avsked jämför män ofta sina ”nya” och ”förra”, och ofta är de senare i ledningen. Därför kan en man tillrättavisa sig själv för att han inte upprätthåller ett förhållande. Skrollar konfliktsituationer i hans huvud och beklagar det han inte sa, att han inte visade omsorg och vederbörlig uppmärksamhet i tid.

Bodde i ett år, och sedan hur?

En man börjar känna sin ensamhet särskilt ett år efter skilsmässan. Tiden gick, alla anspråk minskade, det fanns tillräckligt med tid att analysera och väga allt och fira friheten helt. Under ett år gjordes knappast några ansträngningar för att förbättra hälsa, välstånd på jobbet och öka ekonomin. På grund av en viss livsstil råder runt vänner med liknande hobbyer och en önskan att koppla av och umgås.

Stark men olycklig

Han är nöjd med frestelserna, som tycktes vara en garanti för lycka, och han får inte längre glädje av dem. Tomheten inuti oroar honom, och önskan att prata om upplevelserna inuti ökar, men rädslan för att verka svag tillåter honom inte att tala om det smärtsamma. Denna interna kamp driver mannen i en känslomässig fälla, från vilken det är svårt att komma ut. Någon går igenom en skilsmässa mycket smärtsamt och är i en lång depression, någon drar sig ihop och går vidare och bygger nya familjer, men skilsmässa lämnar aldrig en man likgiltig.