Psykologen nämnde de främsta orsakerna till konflikter och berättade hur man kan undvika dem.

Ingen relation är komplett utan slagsmål. Enligt statistiken finns det fler av dem under de första tre åren av ett förhållande, särskilt under det första året av ett gemensamt förhållande. Att lösa och övervinna de konflikter som har uppstått tar paret vanligtvis till en ny kvalitativ nivå av relationer, men tyvärr är inte alla redo att lösa dem, därför går ett stort antal par ihop. Tänk på de vanligaste orsakerna till gräl mellan älskare och hur man löser dem..

Christina Gribova

Olika familjemodeller

Det är viktigt vilken familjemodell som fastställts av var och en av ungdomarna i deras familjer. Vem dominerade förhållandet, vem som ansvarade för familjens budget, vem som ansvarade för hushållet (eller var han överhuvudtaget ansvarig).

Att starta ett nytt förhållande och välja en följeslagare för dig själv är det mycket viktigt att lyssna inte bara till hjärtat utan också till sinnet. Om det i det inledande skedet är tydligt att en av partnerna är vana att bara agera enligt ett schema och inte kommer att ändra någonting, är det mer troligt att ett sådant förhållande inte har någon framtid, och bara besvikelse och smärta väntar älskare.

Förhållanden i sådana familjer kan byggas friska och starka, förutsatt att båda människor vill skapa en ny familjemodell, sin egen! Utan att vända och utan att försöka böja den andra halvan för att passa dina standarder.

Falska förväntningar

En frekvent händelse när en av partnerna tror att han senare kan ändra den andra halvan, men efter långa och misslyckade försök börjar detta medföra missnöje för båda parter.

Det är inte ovanligt att en av partnerna uppriktigt tror att han med tiden kommer att kunna ”köra under hälen” eller ”tämja den envisa”. Felaktiga förväntningar på att byta partner uttömmer både ”tamer” och ”tamer” i lika stor utsträckning. Naturligtvis finns det ögonblick som du kan ändra i din partner, men i princip kommer han att vara densamma som du ursprungligen fick, med sina vanor, attityder och principer, och det är värt att komma ihåg från början. Det är värt att acceptera din andra hälft helt: med sin karaktär och egenskaper, och inte selektivt korrigera det ”onödiga”.

Svartsjuka och kontroll

Den andra hälften börjar hitta fel på alla sociala aspekter i ditt liv: antalet vänner och kvaliteten, korrespondens med dem via SMS, antalet besök för att träffa vänner etc..

Det finns ingen rök utan eld. Kanske, om du väcker misstankar i din hälft, ger du en anledning. Observera dig själv, kanske är du mer uppmärksam på andra än din egen andra hälft, och han saknar din uppmärksamhet. Vanligtvis löses liknande problem med en sådan person genom att eliminera misstänkta ögonblick och genom mer öppenhet.

Stress och yttre faktorer

I varje människas liv finns det spända ögonblick: problem på jobbet, mår illa, trötthet, missförstånd med familjemedlemmar. Ofta i sådana ögonblick eskalerar familjen i familjen: man känner inte stöd, den andra börjar trycka och göra anspråk.

I sådana situationer bör du lära dig att känna din partner. Det finns människor som är utsatta för melankoli och har svåra situationer. Förvärra inte situationen ännu mer och be din partner att ta sig samman. Det är nödvändigt att ge tid att återhämta sig, ge nödvändigt stöd eller till och med tillfälligt lämna en person ensam med honom.

Påverkan av någon annans åsikt

Det händer att din omgivning inte gillar ditt val och de börjar ”fuska” eller varna. Även om situationen är långsökt kan du förr eller senare tillämpa den på din partner och då kommer sannolikt konflikter att börja..

Naturligtvis, om du varnas för fara eller uppenbara problem som du kanske inte ser på grund av att bli kär, är detta en sak. Men när det gäller vanliga vardagliga eller vardagliga funktioner bör du inte ta allt till hjärtat. Och det är bättre att inte diskutera dina personliga relationer med någon alls..

Det finns enkla regler för att hålla bra väder hemma. Det finns inte så många av dem, men vilken viktig roll de spelar för att bevara familjen! Det är viktigt att lära sig acceptera din partner, kunna höra och prata om problem som har uppstått och kunna förlåta. När båda parter har önskan att minska antalet slagsmål och upprätthålla en stark relation kan ingen svår situation skilja dem från varandra..