Detta mystiska fenomen skrämmer kvinnor, nästan från födseln. Mammor, flickvänner och andra välmående viskar i ditt öra om de faror som krisen i mitten av livet medför för familjer! Varje modern kvinna vet att hennes man är tvingad att börja lura vid 40-talet, köpa en motorcykel och ha en 18-årig älskarinna … För att ta reda på om det är så vände vi oss till psykologen Mikhail Khors, författare och värd för programmet ”At a Psychologist’s Office” på TV-kanalen ”Läkare”.

Mikhail Khors, psykolog och TV-presentatör:

Låt oss se om perioden av den villkorliga mitten av livet verkligen leder till så allvarliga chocker för en mans liv och därmed för hans kvinnas liv. Låt oss titta på flera aspekter av krisen i mitten av livet och utveckla en effektiv strategi för att hantera om din man visar tecken på att han befinner sig i detta tillstånd..

Generellt sett är krisen i medelåldern (medelåldern) ett kroniskt negativt tillstånd hos en personlighet vid 40 års ålder. Det är förknippat med en förändring av det mänskliga värdessystemet, vilket är en konsekvens av insikten att många av de möjligheter som finns i en yngre ålder är oåterkalleligen förlorade (eller verkar vara). Samtidigt är ålderdomens början ett verkligt perspektiv och inte en abstrakt händelse, som vid en tidigare ålder..

Här är några diagnostiska tecken som berättar att din man går in i en kris i mitten av livet:

– försöker omge sig med unga människor, att vara oftare i ett parti, prata samma språk med dem;

tvärtom, känner sig obekväm med unga människor och försöker gömma sig för yngre människors samhälle;

– förändrar dramatiskt klädstil, musikaliska preferenser;

– plötsligt börjar engagera sig i sport, kosmetologi, har en tvångsmässig önskan att se bättre ut;

– tycker att det skulle vara trevligt att sätta ut en plats på kyrkogården, eftersom marken inte blir billigare med tiden;

– är genomsyrad av oväntad oro för föräldrar, börjar avundsjuka på deras intressen eller minne.

I dessa tecken kan du enkelt märka två vektorer: ett försök att hålla fast vid den utgående ungdomen och en önskan att organisera en bekväm ålderdom för dig själv..

Men kardinalchocker, som att lämna familjen bästa potensmedlet, ändra ett prestigefyllt jobb för en tvivelaktig start, flytta till ett annat land – detta är indikatorer på att ingen har hanterat krisen och det har gått in i ett försummat, destruktivt stadium. Det är som att inte uppmärksamma och inte behandla symtomen på förkylning och sedan bli förvånad över att en person föll med en temperatur på 39 grader till sjukhuset.

Vad händer om du diagnostiserade din man med primära tecken på en kris i mitten av livet? Vilka vanliga misstag kan undvikas?

Oroa dig inte!

Krisen är inte skräck, skräck! Varje kris gör en person bättre och starkare om den beter sig korrekt. Under sitt liv genomgår varje person olika kriser, förändringar och chocker flera gånger. Det finns inget mardröm om det. En tonårskris är till exempel mycket mer traumatisk för en person. Men ingenting, alla passerar igenom det och lever vidare. Du kommer inte att förändra situationen till det bättre med din spänning och känslor! Tvärtom kommer negativa känslor att slitna ut ditt nervsystem och hindra dig från att fatta rätt beslut. Ta det för givet att mittlivskrisen är normen. Det kan vara så. Och ju mer lugnt och rationellt du behandlar det, desto mindre kommer du att förlora i det. Om du bor på stranden, var inte bara beredd på den skonsamma solen utan också på stormen.!

Gå inte till ytterligheter!

Prata med din man, hjälp honom, acceptera honom så, med svårigheter och problem. Men försök att förbli dig själv – en kvinna. Förståelse, mild och omtänksam. Måttligt hjälpsamt, men också måttligt krävande. Någon gång kan du göra en skandal, och ibland kan du gråta manipulativt.

Men kom ihåg att kinka i var och en av dessa strategier kommer att göra saker värre. Försök att på ett harmoniskt sätt använda dina inflytandeverktyg på en man, annars riskerar du att hamna i en av de extrema positionerna, vilket leder till en försämring av atmosfären inom familjen.

Det här är de farliga positionerna.

– Moder Frälsare. En kvinna som bestämde att hennes man plötsligt hade förvandlats till ett litet barn som måste skyddas från alla livets svårigheter. Hon började fatta alla beslut för honom och ta ansvar för hans liv. Generellt, kom ihåg att en fru inte är en mor för sin man..

– Tyrannchef. Kvinnan är kritisk, dominerande, krävande, förstår inte och accepterar inte det faktum att någon man kan ha svårigheter i livet. Hon bryter in i hans personliga utrymme, jämför honom med hennes vänner och tror att om en man förnedras ordentligt, kommer han att förändras till det bättre.

– Offerflicka. En kvinna som helt avstått från ansvaret för sitt liv, gav upp att försöka påverka situationen och lämnade sitt öde till en mans bedömning. Hon ger en människas liv en känsla av skuld och bördan av fullt ansvar för livet för en annan vuxen. Det är från sådana kvinnor som du kan höra frasen om det faktum att ”Jag gav dig mina bästa år och du …”.

Delta i förebyggande!

I slutändan vill jag notera att många kvinnor lider allvarliga skador och förluster från CWS eftersom de under sitt liv tillsammans devalverar sig själva, löser sig helt i sin man och inte förbereder sig för möjligheten till sådana kriser. Tvärtom, kvinnor som tar hand om sig själva, har sin egen krets av vänner och intressen, upprätthåller socialisering, är mycket mindre benägna att befinna sig längst ner.

Detta händer för att var och en av oss genom sitt beteende visar andra hur vi ska behandla oss. Om vi ​​systematiskt försummar våra egna intressen lär sig de omkring oss gradvis att göra detsamma i förhållande till oss. Visa dina män ett exempel på hur du behöver behandlas utifrån ditt eget beteende och du kommer att se att en man kommer att visa mycket mer omsorg och ömhet gentemot dig, inte bara under en kris utan också i vardagen.!