Wday.ru har utarbetat en lista med sensationella uttalanden av experter från hela världen.

Medan romantiker suckar svagt och tittar på stjärnorna, undersöker världens upplysta mänskliga känslor under ett förstoringsglas och bestämmer empiriskt deras överensstämmelse med GOST och standarder.

”När allt kommer omkring, om någon är tänd, behöver någon det?” – förmodligen argumenterar läskunniga människor och ger oss ytterligare en pärla i värmen. Och viktigast av allt kommer du inte att hitta fel! Ingen magi, naken statistik! Vi presenterar den senaste forskningen av forskare inom kärlek och sex.

Om kärlek och att vara kär …

Fakta 1. Kärleken lever i fem år

Inte tre, som titeln på den en gång fruktansvärda populära romanen av den franska författaren Frederic Beigbeder säger, men fem, belgiska forskare är säkra på. Det är sant att det bara gäller kvinnor.

Efter utgången av ovanstående period förblir det svagare könet tillgivenhet, respekt, rädsla för att vara ensam, en känsla av plikt och så vidare. Fram till dess sann kärlek. Stor och all-erövring.

Fakta 2. Evig kärlek finns fortfarande

Forskare från USA är i grunden oense med självsäkra specialister från Belgien. Mer än 100 par som har bott tillsammans i minst 20 år deltog i studien av den senare. De nyskapade paren satt bredvid dem. Det visade sig att båda tittar på sina partners på samma sätt. Vetenskapligt sett var par med mer erfarenhet aktiva i samma delar av hjärnan som hos unga människor som just gick in i ett förhållande..

Fakta 3. Kärlek vid första anblicken är fiktion, men kärlek vid sjätte syn är ganska verklig

Brittiska forskare tillbringade mer än en sömnlös natt på att analysera beteendet hos enstaka tjejer under dejting och kom fram till att en blick inte räcker för att bli kär. En tjej ska se en man i ögonen minst sex gånger, se till att det inte finns någon ring på hans ringfinger, utvärdera samtalspartners kläder och skor och sedan kroppsbyggnad, hud och slutligen uppförande. Allt detta tar cirka 45 sekunder …

Män är väldigt snabba i kärleksaffärer. 8 sekunder och bara en titt. Och han är redan vid dina fötter, även om du inte misstänker det!

Fakta 4. Höga tjejer borde leta efter en brudgum i … Holland

Inte konstigt att de säger att små kvinnor är för kärlek. Det är helt enkelt svårare för långa damer att hitta en partner. Särskilt om du bor i ett land där för tjejer, enligt statistik, finns det 9 killar, eller ännu mindre. Men experter från NCD Risk Factor-samarbetet hittade en väg ut. För att inte stanna kvar i tjejer fram till pension, bör långa unga damer leta efter en man i Holland! Det är där, enligt studien, att de högsta männen lever. Medelhöjden för den starka halvan i detta land är 182,5 cm.

Experter sa också var du inte ska leta efter en man, nämligen i Östtimor (en stat i Asien – redaktörens anmärkning.). Här överstiger inte en mans genomsnittliga höjd 160 cm. Tja, som de säger, jag ville inte riktigt …

Fakta 5. Fans av Game of Thrones och Sherlock är mer benägna att hitta kärlek än andra …

Enligt de allestädes närvarande brittiska forskarna bidrar tittande på TV-program på fritiden till framväxten av personligt liv. Det är sant, på ett villkor: serien måste vara korrekt. Enligt en studie utförd av experter från Foggy Albion verkar fans av ”Sherlock”, ”The Big Bang Theory” och ”Game of Thrones” vara de mest attraktiva för det motsatta könet. Men de som är fans av TV-serierna ”Coronation Streets” och ”Doctor Who”, inget romantiskt förhållande lyser. Respondenterna anser att de är retrograder och tråkiga konservativa.

Om manliga och kvinnliga ideal …

Fakta 6. Idealet för en man bland ryssar är en hjälte bland portugisiska kvinnor – Ben Affleck

Återigen blev världen chockad av studien av brittiska forskare. Den här gången bestämde experterna sig för att utveckla en referensmodell för en man, men de kom i trubbel. Det visade sig att kvinnor från olika länder har detta mycket ideal. För amerikanska kvinnor – en passande brunett med kuber av mage och tjockt hår, för portugisiska kvinnor – Ben Affleck och för ryssar – en klassisk hjälte från sagor (dvs. en man med en inverterad triangelfigur, starka armar och långt blont hår).

Fakta 7. Ju högre en mans inkomst är, desto fler krav på en kvinna

Peking University forskare bad undersökningsdeltagarna att svara på frågeformuläret, först föreställa sig sig rika och sedan fattiga. Som ett resultat visade det sig att ju rikare männen kände, desto större krav ställde de på det rättvisare könet. Men de fattiga ungkarlarna, tvärtom, märkte nästan inte de yttre bristerna i halvorna..

För det rättvisare könet är förresten allt helt annat. När deras rikedom växer förändras inte kvinnors begäran om utseende..

Fakta 8. Mer än hälften av kvinnorna är förbannade av män i sandaler på tårna

Och denna undersökning utfördes av personalen på utbildningscentret ”Sex.rf”. Experterna frågade 700 flickor: ”Vad irriterar dig om män?” och fick omfattande svar.

64 procent av kvinnorna sa att de var förbannade när män klädde sig som mammas pojkar, och nästan samma (58 procent) medgav att de bara hatar killar med sandaler över strumporna. De gillar inte skäggiga män och de som gillar att använda ett starkt ord i en konversation..

Var tionde respondent hatar pratare, men tysta pratare är inte heller för – de irriterar 5 procent av respondenterna. Och damerna har upphört att älska romantiker. Älskare av suckande vid solnedgången idag kan bara kräva 19 procent av kvinnornas uppmärksamhet. Flickor är på något sätt närmare dem som verkligen ser på livet. Och nu finns det 58 procent av dem.

Om relationer …

Fakta 9. Endast dumma män fuskar kvinnor

”Det som är sant är sant”, håller de flesta kvinnliga publik nu med om. ”Gå inte till läkaren här!”

Och med rätta, för brittiska experter räknade ut allt för länge sedan. De kom till slutsatsen att en välutbildad gentleman med analytisk inställning och omfattande livserfarenhet kan inse att polygamiska förhållanden är ofördelaktiga både ur ekonomisk synvinkel och ur hälsosynpunkt..

”Hjärnan hos en intelligent man fattar ett beslut till förmån för lojalitet, för det är det här alternativet att kommunicera med det motsatta könet som ger minst stress till kroppen”, förklarar forskarna. Under tiden nickar vi med huvudet överens.

Fakta 10. Selfiekärlek kan förstöra relationer

Anställda vid ett av universiteten i Florida (USA) var engagerade i att avslöja armbågarna. Efter att ha analyserat 420 Instagram-användare kom vi till slutsatsen: de som missbrukar selfies är mycket mer benägna att uppleva svårigheter i relationer, och ibland till och med förlora nära och kära.

Psykologer förklarar att en älskare av sig själv, som publicerar en annan bild, väntar på erkännande från det motsatta könet, vilket, även om det omedvetet irriterar partnern..

Om sex …

Fakta 11. Män tänker oftare på sex när de är stressade.

Ohio State University forskare genomförde en studie och drog slutsatsen att män tänker på sex 45 procent oftare än kvinnor. Det är sant att anledningen till detta inte alls är fördärvet hos det motsatta könet. Det handlar om det genetiska svaret på stress.

I svåra situationer upplever en kvinna en starkare chock, vilket gör att hon kan koncentrera sig starkare på problemet och sätt att lösa det. Hos män tänds reproduktionsinstinktet, vilket skulle tillåta, även om det inte överlever, men åtminstone lämnar efter sig avkommor. Och det spelar ingen roll vilken typ av stress vi pratar om – invasionen av mammuter eller utarbetandet av en kvartalsrapport.