Hur man förstår varför vissa behandlas som prinsessor och andra som arbetshästar?

Vi väljer våra egna sociala roller i samhället och familjen, och lämplig inställning till oss beror på detta. Tro mig inte? Låt oss ta reda på det med en psykolog.

Många kvinnor är förvirrade: varför skämmer hennes man bort sin vän och arrangerar semesterort året runt, skyddar henne från Stakhanovs uppgifter vid kaminen och löser alla vardagliga problem, och detta trots att hon bara går till jobbet för att visa en ny klänning. Och någon måste byta 12-timmars arbetsskift till en hemmaklocka: städa, tvätta, laga mat, lära lektioner med ett barn, städa trädgården. Samtidigt får du inte ett ord från din man.

Sådana berättelser om kvinnors öden kan delas upp i flera kategorier, var och en kommer att ha sin egen väg ut ur en svår situation..

Victoria Nagornaya

Psykolog, kvinnlig energikörare, expert på frågan om relationer mellan män och kvinnor.

Och schweizaren och skördemannen och killen i spelet

Denna tjej är gift och anser sig vara ansvarig för allt i världen. Hon drar hemlivet och uppfostrar barn, tar hand om sin man, alla släktingar med sina problem. Samtidigt tjänar hon fortfarande pengar. En gång ville hon verkligen vara en exemplarisk hustru och mor, men med tiden blev hon en hushållsarbetare och en problemfri arbetare på företaget. Och slutresultatet är en trött, hakig kvinna som varken har styrka eller tid för sig själv. Ett tråkigt utseende förvärras av ett oförskämt utseende, en sliten röst och olyckliga konversationer. Vilken typ av kärlek och attraktion kan det finnas? Sov i en extra timme.

Vad ska man göra? Börja först med att delegera hushålls- och arbetsuppgifter och ta hand om dina egna behov på fritiden..

För det andra, ha ett hjärtsamtal med din man. Familjen är baserad på två personer. Detta innebär att båda måste investera: moraliskt, materiellt och fysiskt. Kom bara ihåg att du tog rollen som huvudet (eller att du var laddad) under lång tid, så du bör inte göra plötsliga rörelser och göra anspråk på din man. Låt det vara en konstruktiv dialog mellan vuxna, under vilken du kommer till en gemensam nämnare.

För det tredje lär du dig att säga nej. Naturligtvis är det väldigt bekvämt för dig att ha en pålitlig person bredvid dig, men det kommer inte att bli något slut på förfrågningar, och du kommer inte ha energi och tid att vila.

För det fjärde, var svag när det behövs, visa lite själviskhet. Det finns inget skamligt med att inte förbereda middag efter en hektisk dag på jobbet eller att anförtro din make till denna make. Koppla av eller gå på manikyr.

För det femte, hör dig äntligen. Sluta leva efter principen ”det finns ett ord” måste ”. För att bli en älskad kvinna måste du vara känslomässigt öppen och uppriktig. En man reagerar på en tjej som är intressant för sig själv, självförsörjande och på gott humör.

Jag själv

Den här tjejen är van att göra allt på egen hand: skruva in en glödlampa, byta hjul på bilen och montera möbler och hamra naglar. Hon har inte en man och troligen inte ens en permanent pojkvän. Män förändras, men den – den älskade och den enda – har ännu inte upptäckts. Och allt för att det, som det verkar för henne, helt enkelt inte finns några värda män kvar: bara svagheter, gnällare, gigolos och mammas söner.

Hennes livsmotto är: ”Om du vill göra det bra, gör det själv.” Så hon gör det. Men som alla mer normala människor är de trött på detta och oroliga för att de måste få en katt och leva hela sitt liv ensamma.