Vår expert kommer att berätta om hur man befriar en blyg man och förstår om han gillar dig.

Victoria Bastrykina – psykolog-sexolog vid Secrets Center for Family and Sexual Education.

Vi är vana vid att tänka att blygsamhet förskönar. Men om vi talar om förhållandet mellan en man och en kvinna är blyghet mer ett hinder för lycka än en indikator på andlig skönhet..

Vad är fel med blyga och blyga män?

I allmänhet är allt bra med dem. Men så snart det gäller kärleksförhållanden blir kommunikation med en sådan man ett verkligt uppdrag. Han kommer aldrig att erkänna sina känslor för dig, för han är rädd för avslag eller anser sig inte vara tillräckligt bra / framgångsrik / vacker (understryk vid behov). Även om du redan träffar, kärleksförklaringar, samtal om sexuella fantasier och begär, måste romantiska handlingar dras ut ur honom med klor. Blyg män har ofta problem med sex. Eftersom de skäms för sina kroppar, tvivlar på sina handlingar, är ovilliga att prova nya saker, eftersom de är rädda för att göra misstag, blir de sällan initiativtagare till intimitet och beter sig begränsat. Sammanfattar en liten sammanfattning, du måste bestämma ett förhållande med en blyg man om du är säker på sympati, du kan göra en ungefärlig prognos för en framgångsrik utveckling av relationerna och är redo för en viss obestämd tid först att inta en dominerande ställning i förhållandet.

Innan du erövrar en blyg macho, ta reda på om sympati är ömsesidig

Det är mycket svårt att förstå att en blyg man gillar dig generic cialis. När allt kommer omkring kommer han inte att berätta om det med ord. Men det är osannolikt att han kommer att kunna kontrollera sitt teckenspråk. Det första tecknet på att en man är intresserad av dig är hans åsikter; Om du märker att en man vid nästa bord i en bar eller en arbetskollega ständigt tittar på dig (och kanske omedelbart värderar det när han märker din), kan du åtminstone säga att mannen är disposition mot dig. I sin bok How to Make Friends and Influence People beskriver Dale Carnegie ett annat tecken som kan indikera att någon bryr sig om dig. Lämna ensam med en man och börja en konversation, titta på tårna på hans stövlar. Om de riktas i din riktning är du intressant för en man åtminstone som en samtalspartner och kanske som en kvinna. Naturligtvis kan sådana tecken fortfarande tolkas på olika sätt: ett nervöst skratt i din närvaro kan indikera både att du är attraktiv för en man och att han är orolig för något som inte är relaterat till dig. Att ”skjuta” med dina ögon kan antingen vara en manifestation av sympati eller ett vanligt intresse, som till exempel orsakades av ditt hår. Du bör inte förlita dig helt på sådana saker, men du kan ta hänsyn till dem för att tvinga ytterligare händelser. Det bästa sättet att veta om en man är intresserad av dig är att be om hjälp. Om en man är redo att hjälpa till med att lösa till och med en trivial fråga, har han sympati för dig. Flörta är ett av verktygen som behövs för att stänga avståndet mellan två personer. Om mannen flirar tillbaka eller slår till din intimitet kan du fortsätta att kommunicera..

Jag vill tillägga att du inte bör vänta för länge på att vänta på ömsesidiga steg eller sympati från en sådan man. En kvinna, charmad av en man, kan vara ansluten till sin egen fantasi och se bevis på hans sympati i varje gest av en man. I det här fallet kan en mans blyghet vara en vanlig illusion, och mannen har inte ömsesidig sympati..

Ta det första steget själv

Som regel tilldelar samhället en man rollen som en man och en erövrare i förhållande till representanter för det motsatta könet. Ofta är män de första som tar ett steg mot det avsedda förhållandet, de första som uttrycker sympati och erbjuder att gå från vanlig kommunikation till relationer (eller från relationer till äktenskap). När det gäller en blyg man bör du inte förvänta dig sådana djärva handlingar. Men om du är säker på att en man gillar dig, och du vet att han bryr sig om dig, är det vettigt att ta det första steget än att förvänta sig detta från en man. Bjud in honom på kaffe eller berätta för honom att du vill lära känna honom bättre, lära känna honom bättre. Det är mycket viktigt att nämna att inbjudan bör ge mannen handlingsutrymme. Bättre att inte säga ”Låt oss ta en kopp kaffe” eller ”Låt oss äta lunch tillsammans”, utan “Jag skulle vilja gå på bio / ta kaffe / middag”. Denna formulering av din önskan skapar inte bara gynnsamma förutsättningar för en man att fatta beslut utan låter dig också bedöma graden av hans intresse. Efter detta kan det finnas två alternativ för utvecklingen av händelser: mannen antar antingen, eller kommer av sin egen förlägenhet att komma med tusen och en ursäkt för att inte dra sig ur sin komfortzon. Det finns också ett tredje alternativ: en sådan man har redan ett förhållande, så hans vägran kommer att motiveras av just detta faktum..

Använd inte för mycket tryck

Ett förhållande med en blyg man kan vara i början under lång tid. Övergången till taktilitet, som att kyssa, strök eller smeka, eller kön kan verka som en långvarig. Därför är det för tidigt att ge upp sin dominerande roll efter att du har tagit det första steget och mannen har återvänt. För det är upp till dig att driva en blyg man till intimitet. I det här fallet är det bättre att inte sätta press på din partner och inte uppträda för aggressivt, vilket visar din sexuella lust. Faktum är att även om en man vill ha intimitet med dig, kommer hans förlägenhet sannolikt att få honom att känna sig mer blyg, nära sig själv, hitta ursäkter för att komma ur en stressig situation. Börja med en mild och subtil touch, till exempel när du lagar middag eller tittar på en film och din hand rör vid hans. Att röra ska inte tvinga dig, precis som att kyssa. Det är bättre att inte trycka för hårt, inte kyssa omedelbart på läpparna och särskilt passionerat. Om mannen inte svarar på dina kramar eller kyssar, bör du sluta agera. Kom ihåg att i ett förhållande med en blyg man borde allt ha sin tid, även om det verkar som om det är hög tid.

Förhållandet till en blyg man kan bedömas med närvaro eller frånvaro av feedback. Om du tog initiativet en gång, det andra, det tredje och mannen inte har bråttom att ta ett steg framåt, kan det vara värt att lämna detta företag. När allt kommer omkring, om en man är sympatisk och intresserad av att utveckla ett förhållande, är det troligt att hans egen blygghet inte är ett stort hinder. Och tjejer som väljer ett förhållande med en blyg man och tar initiativ riskerar att hamna i en fälla. I ett sådant förhållande måste du ständigt ta steg mot någon som inte vänder. Och detta är mycket energiförbrukande.